Bahcesehir Koleji k12.tr

STOYS STEM ROBOTIK

Bahcesehir College coding and robotic team

YGS ve LYS yerine gelen YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavı üniversite adaylarının üniversiteye girişini belirleyecek olan yeni sınav sistemidir. YKS iki oturum halinde uygulanacaktır.

http://www.yalovabahcesehir.com/Detay164
Bahcesehir kitap ucretleri
bahçeşehir stoys öğrenci takip giriş
Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Koleji
Yeni Sınav Sistemi YKS
YGS ve LYS yerine gelen YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavı üniversite adaylarının üniversiteye girişini belirleyecek olan yeni sınav sistemidir. YKS iki oturum halinde uygulanacaktır.

YGS ve LYS yerine gelen YKS ( Yükseköğretim Kurumları Sınavı) üniversite adaylarının üniversiteye girişini belirleyecek olan yeni sınav sistemidir. YKS iki oturum halinde uygulanacaktır.

I.OTURUM

Türkçe 40 Soru
Temel Matematik 40 Soru
Fen Bilimleri 20 Soru
Fizik 7 Soru
Kimya 7 Soru
Biyoloji 6 Soru
Sosyal Bilimler 20 Soru

Coğrafya 5, Tarih 5, Felsefe 5, Din 5

II.OTURUM

Türk Dili ve Edebiyatı - Sosyal Bilimler-1 40 Soru

Edebiyat 24, Tarih/I 10, Coğrafya/II 6

Matematik 40 Soru
Sosyal Bilimler-2 40 Soru

Tarih/II 11, Coğrafya/II 11,Felsefe Grubu 12, Din 6

Fen Bilimleri 40 Soru

Fizik 14, Kimya 13, Biyoloji 13

SINAV SİSTEMİNDE YAPILAN DEĞİŞİMLER

- YGS – LYS sisteminde 18 tane puan türü vardı. Adaylar yeni sınav sisteminde 5 tane puan türü ile tercih yapacak.
- 6 oturumda değil, 3 oturumda sınava girilecek. (TYT, AYT, DİL)
- İkinci oturumdaki puan türlerinin hesaplanması için birinci oturumdan 150 (önlisans) ve 180 (lisans) üzerinde puan almış olmak yeterli olacak.
- Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndaki testlerin yerleştirme puanına etkisi, geçtiğimiz yıl uygulanan YGS ve LYS’ de adayın yerleştirme puanına oransal etkisiyle aynıdır. Yani bütün adayların girmek zorunda olduğu ilk oturum sonrası alınacak TYT’ nin katkısı % 40; Alan Yeterlilik Testlerinden ve Yabancı Dil testinden elde edilecek puanların katkısı % 60’tır.
- TYT sınavında toplam 120 soru 135 dakika, AYT sınavında toplam160 soru 180 dakika, Dil sınavında toplam 80 soru 120dakika olacak.
- TYT’ de Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri alanları ile ilgili sorular yer alacaktır.

Türkçe Testinde; Türkçeyi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama, kelime hazinesi, temel cümle bilgisi ve imla kurallarını kullanma becerileri ölçülecektir.

Temel Matematik Testinde; Temel Matematik kavramlarını kullanma ve bu kavramları kullanarak işlem yapma, temel matematiksel ilişkilerden yararlanarak soyut işlemler yapma, temel matematik prensiplerini ve işlemlerini gündelik hayatta uygulama becerileri ölçülecektir.

Sosyal Bilimler Testinde, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, Tarih alanları;

Fen Bilimleri Testinde ise Biyoloji, Fizik ve Kimya alanları ile ilgili bilgi esaslı yeterlilikler ölçülecektir.


- Puanlar yine 100-500 puan aralığında olacak

- Orta Öğretim Başarı Puanı (OBP)’ nın katkı oranında ve hesaplanma şeklinde bir değişiklik olmayacaktır.

- TYT Puanında elde edilen 200 ve üzeri puanın ikinci yılda da kullanılabilecek. Adayların, sınava girenler içindeki başarı sırası referans alınarak, aldıkları puan takip eden yıldaki bu başarı sıralamasının karşılığına gelen puana dönüştürülecektir. Bu şekilde farklı yıllarda sınava giren adaylar için hak kaybının önüne geçilerek adil bir puanlama yapılmış olacaktır.

- Geçmiş yıllarda yapılan sınavlarda soru başına 0,81 - 1,68 dakika arasında değişen süreler verilmekte iken, Yükseköğretim Kurumları Sınavında soru başına 1,125 - 2,25 dakika arasında değişen süreler verilmiş olup bu süreler, geçmiş yıllarda yapılan sınavlardaki sürelerin gerisinde kalmamakta, hatta önüne geçmektedir.

- Yükseköğretim Kurumları Sınavında birinci oturumda (TYT) bir, ikinci oturumda (AYT) bir olmak üzere toplam iki kitapçık verilecektir. Yabancı Dil oturumuna sınavına girecek adaylar için ayrıca kitapçık verilecektir.

Sınava Girmeden Önce Zihin Açıcı Yiyecekler

- Fırınlanmış veya ızgara balık tüketebilirsiniz. Balık ve balık yağı dikkati ve konsantrasyonu artırır.
- Ispanak tüketebilirsiniz. Potasyum oranı yüksek olduğu için beyindeki sinapslar arası iletişimi hızlandırır.
- Bol su tüketmeyi ihmal etmeyin. Uzun süre su içmemek, beynin hacminde daralma ve yoğunlaşma yeteneğinde körelmeye sebep olmaktadır.
- Sınava girmeden önce ceviz tüketmeyi de ihmal etmeyin. Ceviz, omega ürünü yüksek, hafızayı güçlendirici etkisi olan bir besindir.
- Sınav günü hafif bir kahvaltı yapın. Sınava aç karınla girmeyin.
Sınavda başarılı olmak için son günlerde beslenme alışkanlıklarınıza ekstra özen gösterin.

SINAV ANINDA YAPILMASI GEREKENLER

Öncelikle bu sınava ilk kez tabi tutulmadığınızı hatırlayın. Bugüne kadar çok benzer biçimlerde deneme sınavları yaptınız zaten. Sınavda başarılı olmanın sırları arasında "heyecanı yenmek" çok önemli bir detaydır. Sınavda başarılı olmak için heyecanınızı bastırmayı öğrenmiş olmalısınız.

Zamanı Doğru Kullanmak:
Sınav süresini etkin kullanmak için takılmadan ilerleyebileceğiniz sorulara öncelik verin. Hakkında hiçbir fikre sahip olmadığınız sorulara yorum yapayım derken 5-10 soru çözümlük süreyi feda etmeyin. Hemen o soruyu atlayıp bir sonraki soruya geçin. Sınav sonunda zamanınız kalırsa bu tür soruları yeniden değerlendirmeye alabilirsiniz.

Şıklarda Kaydırma:
Şıklarda kaydırma yapmadığınızdan emin olun. Sınavda başarılı olduğu halde şıklarda kaydırma yaptığı için neredeyse tüm cevapları yanlış olan kişilerin hikâyelerini duymuşsunuzdur. O hikâyelerden birinin kahramanı olmamak için çok sık yapılan bu hataya düşmediğinizden emin olun. Cevap İçin Acele Etmek:
Sorunun tamamını okumadan yorum yapmayın. “Kesin bunu soruyor” demeyin. Bazı soru kalıplarına alışık olduğumuz için şıkları gördüğümüz anda cevabı verebiliyoruz ancak bu acelecilik bazen bizi yanıltabilir. Aynı soru “aşağıdakilerden hangisidir – hangisi değildir” gibi iki farklı şekilde karşımıza çıkmış olabilir. Önce sizden isteneni netleştirin.

Bağlantılı Sorular:
Testlerde sıklıkla birbiriyle bağlantılı sorularla karşılaşırız. Mesela 3. Sorunun cevabı 5. Sorunun cevabı hakkında ipucu verebilir. Bu tür soruları tespit edip şıkların bazılarını eleyebiliriz.

*Sınava giren tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Öneriler En çok görüntülenenler
Video Blog